Добре дошли в неофициалния сайт на с. Лиляк :)

Тук ще намерите информация за селото, снимки, видео клипове, и всичко останало което се случва около Лиляк :) Чрез навигацията горе в дясно ще разберете историята, ще разгледате архивите на сайта, също така ще се свържете с нас през контакт формата. Сайта се поддържа от младото поколение!

Нека се съберем всички, които са свързани по някакъв начин със селото, живеят или са живели тук! Нека заедно си припомним забравеното и да споделим настоящото! :)

Никулденски шаран с орехи

На днешния ден Българската православна църква почита паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец (Никулден) с голям църковен празник. Свети Николай, архиепископ Мирликийски е един от най-почитаните християнски светци. Покровител е на моряците и рибарите, и на банкери.
Необходими продукти:
1 брой голям шаран
8 глави лук
8 глави лук
500 гр консервирани домати
6 с.л. орехи
2 ч.ч. червено вино
2 с.л. MAGGI Универсална подправка Апетит
1 с.л. мащерка
1 с.л. черен пипер
1 с.л. MAGGI "Вълшебен вкус" 10 зеленчука
1 брой лимон
3 с.л. олио


Начин на приготвене: Изчистете добре шарана и го измийте. Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете в него 6 глави лук, нарязан на филийки. След като омекне лукът, прибавете счуканите орехи, мащерката и 1 с.л. MAGGI "Вълшебен вкус" 10 зеленчука.
Разбъркайте сместа и напълнете шарана с нея, след което го зашийте.

Поставете шарана в дълга тавичка и полейте с малко олио. Отстрани излейте доматите и нарязан на ситно лук, като поръсите отново с черен пипер и MAGGI Универсална подправка Апетит. Налейте червеното вино и леко разбъркайте. Печете рибата в умерена фурна.
Ястието поднесете студено с лимонени резанчета върху него.

Добър апетит!

(75 минути / 4 порции)


Харесали Ви публикацията?Добави в Svejo

Получете безплатни актуализации по имейлa!

Следвай ни :)


Върни се горе