Добре дошли в неофициалния сайт на с. Лиляк :)

Тук ще намерите информация за селото, снимки, видео клипове, и всичко останало което се случва около Лиляк :) Чрез навигацията горе в дясно ще разберете историята, ще разгледате архивите на сайта, също така ще се свържете с нас през контакт формата. Сайта се поддържа от младото поколение!

Нека се съберем всички, които са свързани по някакъв начин със селото, живеят или са живели тук! Нека заедно си припомним забравеното и да споделим настоящото! :)

Имен ден празнува Александър

На 23 ноември имен ден празнуват всички, които носят името Александър (означава - мъжествен, защитник на мъжете), Александра, Александрина, Александрия, Алекси, Алеко.

Носещите името Александър могат да изберат на кой ден да празнуват имен ден, тъй като Православната църква почита на 30 август паметта на на Цариградския патриарх Св. Александър, а Българска православна църква - пренасяне на мощите на Св. Александър Невски; а на 23 ноември паметта на Свети благоверни княз Александър Невски (по стар стил умира на 14 ноември 1263 г.), като денят е и храмов празник на най-голямата източноправославна катедрала на Балканския полуостров - Храм-паметникът Свети Александър Невски в София.
Харесали Ви публикацията?Добави в Svejo

Получете безплатни актуализации по имейлa!

Следвай ни :)


Върни се горе